Romanian Academy Prize

I just found out that I received one of the prizes awarded yearly by the Romanian Academy, for the papers I wrote in 2007. The name of the prize is Tudor Tanasescu, and is awarded by the Section for Information Sciences and Technologies of the Academy.

6 comments:

cri-kee said...

Congratulations!

azotlichid said...

Felicitări!

Mihai said...

Bravo!

Florin Manea said...

Multumesc!

Florin Manea said...

Am avut ceva timp azi sa ma uit si eu un pic peste istoricul acestui premiu: este un premiu acordat traditional de Sectia de Stiinta si Tehnologia Informatiei (pe scurt, Informatica), in general unor lucrari ce, macar dupa titlu, par a avea o tenta inginereasca.

Sigur, lucrarile mele nu se incadrau in acest domeniu prea bine, si probabil ar fi fost mai potrivit sa fie premiate cu Premiul Grigore Moisil. Insa, din cate am aflat din diverse surse, respectivul premiu este acordat in general celor recomandati de Sectia de Matematica, iar recomandarea mea era facuta la Sectia de Informatica. Deci, probabil acesta a fost motivul pentru care am primit un premiu cu traditie "inginereasca" pentru un grup de lucrari "teoretice".

Intr-un fel ma bucur ca am primit aprecierea sectiei de Informatica, ce are destul de putini membrii "teoreticieni", pentru niste lucrari de teorie. In plus, ma mai bucur si de faptul ca probabil sunt unul dintre cei mai tineri cercetatori ce au obtinut aceste premii. In fine, lucrul care ma bucura cel mai tare e ca am obtinut acest premiu pentru lucrarile din anul in care mi-am sustinut teza de doctorat.

Imi cer scuze pentru lungimea comentariului, dar este unica ocazie in care voi discuta ceva despre aceste premii, mai ales ca nu voi avea ocazia sa particip la decernarea lor, fiind in Berlin pe toata perioada lunii decembrie.

Cristina said...

Super tare!!! Felicitari!