Conferinta lui Mihai Patrascu

Scriu acest post la putin timp dupa terminarea celui de-al doilea talk tinut de Mihai Patrascu in Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti, si incerc sa descriu pe scurt parerea/concluzia mea. Am vazut 2 prezentari deosebite, am primit multa informatie noua (atat din punctul meu de vedere, dar si din punctul obiectiv de vedere: unele rezultate era publicate foarte recent), interesanta, Mihai a dovedit ca este deja un cercetator matur si valoros, cu rezultate de impact; nu in ultimul rand am remarcat publicul numeros: studenti, elevi de liceu (nu stiu cat au inteles, dar in mare cred ca au prins ideile), si cativa profesori. Nu stiu cat ma va ajuta/influenta prezentarea in discutie in cercetarea pe care o voi face in viitor, asta ramane de vazut; insa cred ca pentru studentii care au fost in sala poate fi un punct de inceput pentru o eventuala cariera in cercetare. Il felicit pe Mihai, si ii multumesc pentru efortul pe care l-a facut in aceste 2 zile. Sper ca, in viitorul nu foarte indepartat, va reveni la FMI-Unibuc si pentru alte talk-uri.

Noutati: Mihai a pus aici un mini rezumat al cursurilor, cu referinte pentru subiectele abordate. Link-uri catre niste filme din timpul prezentarii gasiti aici.

2 comments:

Radu Gramatovici said...

Felicitari, Florin, pentru initiativa. Hai sa incercam sa facem un ciclu de prezentari, incepand cu sem. II, cu tema "Tendinte actuale in informatica teoretica" in care sa invitam oameni care sa prezinte directii de cercetare care nu sunt reprezentate in facultate.

Mai dezghetam si noi putin atmosfera.

radu

Florin Manea said...

Sunt de acord, si ma voi implica in astfel de actiuni. De altfel si Mihai Patrascu a spus ca va reveni pentru alte conferinte in viitor.