Algoritmiada

Infoarena organizeaza pe Dec. 14 prima runda a unui nou concurs de programare, Algoritmiada. Descrierea concursului:
Incepand de anul acesta, infoarena organizează concursul de programare Algoritmiada. La acest concurs pot participa, in premiera pe tara, tineri pasionati de informatica de toate varstele: de la elevi de gimnaziu pana la studenti si doctoranzi.
Concursul are patru grupe valorice: gimnaziu, clasele 9-10, clasele 11-12, studenti (inclusiv masteranzi si doctoranzi). Participantii vor avea ocazia sa-si demonstreze talentul, cunostintele şi iutimea mintii în 3 probe online urmand ca cei mai buni sa fie invitati la finala on-site.
Mi se pare foarte interesant, si laudabil, faptul ca acest concurs se adreseaza si studentilor (chiar si celor de la master sau doctorat): exista o proba speciala dedicata acestora, ai carei castigatori se vor califica la runda finala. Din cate am inteles de la organizatori, proba dedicata studentilor va acoperi o varietate larga de subiecte, multe dintre ele abordabile si de cei cu o pregatire nu foarte avansata in algoritmica.

Cred ca acest concurs se inscrie in linia de initiative foarte bune ale grupului de la Infoarena, si cred ca orice elev sau student care are un oarecare interes in algoritmica isi poate face timp sa incerce sa rezolve problemele propuse. O situatie aparte este cea a studentilor la master si doctorat, care, in general, ar trebui sa fie preocupati de chestiuni ceva mai profunde decat genul de probleme - puzzle de algoritmica: cred, totusi, ca participarea la un astfel de concurs nu numai ca nu le va distrage atentia de la ceea ce lucreaza, dar, mai mult, le poate oferi si un antrenament bun, ba chiar si niste ideei noi, pentru abordarea unor probleme mai dificile.

Noutati (Feb. 15, 2009): Primele trei etape ale concursului s-au incheiat. Rezultatele pot fi vazute aici. Am urmarit cu interes concursul, si pot spune ca a fost unul foarte reusit, cu probleme interesante. Felicitari organizatorilor, si astept runda finala!