Vacanta

De cateva zile suntem plecati din tara, in Spania, pentru o vacanta de 3 saptamani. Am nimerit-o cum nu se poate mai bine, pentru ca am apucat sa traim, in Barcelona, castigarea Campionatului European de Fotbal 2008 de catre echipa Spaniei, impreuna cu sarbatorile aferente. In zilele urmatoare vom merge la Tarragona (unde sper sa ma intalnesc cu unii dintre prietenii, si colaboratorii, mei de acolo), si apoi in estul muntilor Pirinei (Andorra -unde speram sa vedem si cateva din varfurile muntoase din zona-, Carcassonne -si Pays Cathare- si alte locuri interesante pe care le intalnim pe drum).

Pentru ca in toata aceasta perioada nu voi mai scrie pe blog, dar totusi voi mai citi alte bloguri, va invit sa cititi unele dintre articolele interesante pe care le gasesc aici.

Noutati (Jul. 21, 2008): Ne-am intors in tara, dupa o vacanta foarte reusita. Printre lucrurile remarcabile pe care le-am intalnit au fost: cladirile lui Gaudi din Barcelona, parcul Guell, Palau de la Musica Catalana, Cartierul gotic din Barcelona, Festivalul international de focuri de artificii din Tarragona, un colt andaluz in Catalunya: el Roc de Sant Gaieta, statiunile din Andorra, cu drumul prin muntii Pirinei, orasul-cetate-castel Carcassonne (in care am ajuns pe 14 iulie, la fix pentru a prinde un spectacol grandios de focuri de artificii, si unde am vazut si un turnir), tara Catharilor, cu senzationalul castel Peyrepertuse (unde am vazut iar ceva inedit: un spectacol de dresura de pasari de prada), am parcurs - cu masina - traseul unei etape din Turul Frantei, cu cateva ore inaintea ciclistilor, la Figueres am vizitat muzeul Dali, si, in fine, am revenit in Tarragona unde am vazut cateva concerte din festivalul de muzica KESSE08.

4 comments:

Tiberiu Florea said...

Şi s-au bucurat catalanii pentru Spania?

Florin Manea said...

Da, s-au bucurat foarte tare. Cel mai amuzant era cand strigau chestii de genul: "Suntem spanioli, suntem campioni!" Ne gandeam cum ar fi sa ii intrebam ce parere au de sloganul "Catalunya is not Spain", de care sunt de asemenea destul de mandrii...

Florin Manea said...

Revin cu niste "clarifcari" la ultimul comentariu: din ce spuneau prietenii mei din Tarragona, un oras destul de mare din Catalunya dar ceva mai putin cosmopolit ca Barcelona, aici lumea s-a bucurat rezervat, nu a mai fost explozia din orasele mari ale Spaniei. Deci totusi catalanii nu se dezmint: Spania e Spania si Catalunya e Catalunya... cred totusi ca i-a bucurat prezenta in echipa nationala a catorva jucatori de la FC Barcelona.

Oseillo said...

El pozo de el Roc Sant Gaieta no es andaluz