Selectie ACM-ICPC 2008-2009: Rezultate

Rezultatele selectiei echipelor pentru etapa regionala Sud-Est Europeana a concursului ICPC ACM din Universitatea din Bucuresti sunt urmatoarele (in clasament apar doar studentii care au rezolvat macar o problema):
1. Adrian Diaconu, 5 probleme rezolvate, 1190 minute penalizare
2. Mihai Ciucu, 4 probleme rezolvate, 426 minute penalizare
3. Mircea Pasoi, 4 probleme rezolvate, 584 minute penalizare
4. Andrei Grigorean, 3 probleme rezolvate, 422 minute penalizare
5. Mihnea Giurgea, 3 probleme rezolvate, 570 minute penalizare
6. Catalin Tiseanu, 2 probleme rezolvate, 145 minute penalizare
7. Stefan Istrate, 2 probleme rezolvate, 563 minute penalizare
8. Marius Dumitran, 2 probleme rezolvate, 587 minute penalizare
9. Cosmin Pit-Rada, 1 problema rezolvata, 74 minute penalizare
Dintre acesti studenti, primii 6 sunt considerati titulari pentru echipele Universitatii iar concurentii de pe locurile 7 si 8 sunt rezerve. Echipele Universitatii vor fi completate prin selectarea a patru elevi (3 titulari si o rezerva) de clasa a 12-a, cu rezultate deosebite la olimpiadele de informatica, si care vor intra la FMI. Componenta finala a echipelor va fi decisa dupa definitivarea lotului de titulari, luand in calcul si preferintele acestora.

Concursul s-a desfasurat folosind site-ul de evaluare online al universitatii din Peking (PKU), si a constat in 7 probleme propuse pentru rezolvare: cele cu id-urile 3284 (solutie), 3288 (solutie), 3291 (solutie), 3294 (solutie), 3297 (solutie), 3298 (solutie), 3301 (solutie) de pe site-ul respectiv. Toate problemele fusesera propuse la concursurile locale ale Universitatii din Waterloo din anii trecuti (solutiile problemelor sunt propuse de Adrian Diaconu, Andrei Grigorean, si, in cazul a doua dintre probleme, solutiile sunt cele propuse de autori pe site-ul universitatii din Waterloo). Dintre aceste probleme s-au rezolvat 6, problema 3294 nefiind rezolvata de nici unul dintre concurenti (Andrei Grigorean a rezolvat-o, dar nu in timpul concursului).

Felicitari studentilor calificati pentru faza regionala Sud-Est Europeana a concursului ICPC ACM, si succes mai departe! Felicitari si celorlalti participanti, care nu au reusit in acest an calificarea, si sper ca aceasta experienta sa ii ajute in viitor.

Multumiri celor care m-au ajutat in organizarea concursului: Radu Obada si Laura Arhire (suport tehnic si ajutor pe durata concursului), Emilian Miron si Tiberiu Florea (sfaturi pentru alegerea problemelor).