Sustinerea tezei de doctorat

Am terminat in cele din urma si cu sustinerea tezei. Din fericire a avut loc la data dorita de mine: 19 decembrie, ora 18:30. Amfiteatrul in care a avut loc prezentarea a fost plin, spre mirarea mea si contrar traditiei din facultate, in general audienta la doctorate fiind redusa.

Titlul tezei a fost: Networks of Bio Processors, tratand o serie de modele computationale recent introduse, inspirate din biologie, din punctul de vedere al puterii de calcul. Conducatorul stiintific a fost Profesorul Victor Mitrana.

Din reactiile celor din sala pot spune ca prezentarea a fost ok, si ca, in general, lucrurile discutate au starnit interesul acestora. Parerile comisiei au fost laudative: toti cei 3 referenti (Tudor Balanescu, Ioan Tomescu, Jurgen Dassow), cat si conducatorul stiintific, au evaluat teza cu calificativul maxim, si au recomandat acordarea distinctiei Summa cum Laude. O mentiune speciala pentru referatul profesorului Dassow, care continea o interesanta parte de remarci critice si de sugestii pentru continuarea studiului.

Ramane de vazut ce va urma (ca tot am fost intrebat de Cosmin)... Ca prim pas, probabil voi avansa in ierarhia academica, pe un post de lector. De asemenea, voi incepe cautarea unor burse post-doctorale; probabil ca ma voi orienta catre o bursa Humboldt. In rest, ca si inainte: voi continua sa studiez, sa scriu articole, sa merg la conferinte, si tot ceea ce inseamna activitate de cercetare.