ICPC ACM 2007 - Final

Sambata 27.10.2007 a avut loc faza regionala (Europa de Sud-Est) a concursului de programare International Collegiate Programming Contest organizat de ACM. Cum am povestit intr-un post anterior, la acest concurs au participat 3 echipe din Facultatea de Matematica si Informatica: Infoarena Coders (Mircea Pasoi, Adrian Diaconu si Andrei Grigorean), Devils (Marius Dumitran, Catalin Tiseanu si Mihnea Giurgea) si COL (Dan Ionut Fechete, Emilian Miron si Tiberiu Florea, antrenor Tiberiu Danet).

Cel mai bun rezultat al unei echipe din Romania a fost obtinut de Infoarena Coders (locul 4 in clasamentul general), insa, din pacate, acest rezultat nu este calificant pentru faza finala. Primele trei echipe clasate in acest concurs au fost din Ucraina.

Concursul (si, cred eu, clasamentul final) a fost afectat de propunerea spre rezolvare a unui set de probleme foarte usoare (sau, cele mai grele, cunoscute multora dintre concurenti ca probleme clasice); astfel, primele 7 echipe clasate in concurs (deci si Infoarena Coders, si o echipa din Politehnica) au rezolvat toate cele 9 probleme propuse, diferentierea fiind facuta la timpul de rezolvare (aici remarc performanta deosebita a echipei castigatoare care rezolvat complet, din prima incercare, toate cele 9 probleme in 2 ore, din cele 5 ore disponibile). Devils si COL au rezolvat cate 6 probleme (locurile 20 si 21 din 43 de echipe).

Pe scurt:
Bune: FMI are pentru al treilea an consecutiv cea mai buna echipa din Romania la acest concurs, echipa a rezolvat toate problemele din concurs (rar reusesti asa ceva fara sa castigi concursul), organizarea a fost mult mai buna ca in alti ani (felicitarii echipei de organizare din Politehnica), pregatirea pentru concurs s-a facut iar in comun cu echipele din Poli (pregatite de Mugurel Andreica) ceea ce a facut ca ele sa devina un fel de mini-concursuri foarte interesante.
Rele: nu ne-am calificat la finala mondiala, iar, din punct de vedere organizatoric, juriul trebuie improspatat (chief-judge-ul Lorina Negreanu, prof in Poli, a recunoscut acest lucru, si probabil va face ceva in acest sens), fiind oarecum depasit de (mai degraba, nefiind la curent cu) nivelul la care s-a ajuns cu problemele de olimpiada.